trešdiena, 24. aprīlis, 2024
Madonas novada Ļaudonas pagasta pārvalde
Dzirnavu iela 2, Ļaudona, Madonas novads, Latvija, LV-4862

Logo +371 64860895, 29337185,
Logo laudona@madona.lv
 
Aktualitātes
   

Iveta Politere (29.06.1963-20.08.2000)
06.10.2013


    Iveta Politere ir dzimusi 1963.gada 29.jūnijā, mirusi 2000.gada 20.augustā. Dzimusi Ļaudonā, mācījusies Ļaudonas vidusskolā. Iegūta augstākā izglītība, mācījās Liepājas pedagoģiskajā institūtā filoloģiskajā fakultātē.

    Iveta vienmēr ir bijusi uzņēmīga, dzīvespriecīga, sabiedriska. Ļoti aktīva un nekad nepadevusies grūtību priekšā. Enerģiska, ļoti praktiska jau no bērnības, visu pārzinājusi un iekļāvās saimniecības darbos. Skolas gados bija pionieru pulciņa priekšēdētāja. 8.klasē komjauniešu grupas organizatore, tika ievēlēta par Ļaudonas vidusskolas komjaunatnes pirmo organizācijas sekretāri. Klasē vienmēr varēja redzēt Ivetas gatavotos uzskaites līdzekļus, noformētos stendus. Viņai nepadevās matemātika, bet ļoti saistīja literatūra, tāpēc iestājās Fioloģijas fakultātē Liepājā. Liepājas diplomdarbs veltīts dzimtajam novadam. Savākti ticējumi, teikas par novadu. Iveta bija liela sportiste, bija augsti sasniegumi slēpošanā.

    Pēc institūta pabeigšanas viņa sameklēja pagaidu darbu laikrakstā „Stars”. Viņa rakstīja par vienkāršiem cilvēkiem, meklēja to interesanto un neparasto cilvēku. Viņai bija talants saskarsmē ar cilvēkiem. Darbs Madonā bija pagaidu, kad atbrīvojās vieta Folkloras krātuvē, Iveta pārcēlās uz dzīvi Rīgā. Kamēr strādājusi Latvijas folkloras krātuvē, viņu īpaši saistījušas teikas, ticējumi u.c.

    Pēdējie gadi pagāja, veidojot „Dabas lappuses”. Raksts veiksmīgi tika veidots, guva atzinību no redakcijas pārstāvjiem, tā rezultātā tika piedāvāts patstāvīgs darbs. Iveta labprāt to pieņēma, jo tas viņu saistīja.

    Iveta bija cilvēks optimists ar apbrīnojamu dzīvesprieku arī brīžos, kad sāpes bija neciešamas, bet dzīvoja un cerēja, ka rītdiena varbūt atnesīs brīnumu un spēkus dzīvei. Kādreiz bijusi komjauniešu organizācijas līdere. Spēkus smēlās Bībelē. Reliģijā mēģināja rast dvēseles mieru un atbalstu.

    Aizgāja mūžībā 37 gadu vecumā atstājot mums savus darbus, savu sirds siltumu un dāsnumu. Viņas mūža mājas atrodas Ļaudonā.




 
      Atpakaļ